In het weekend

Voor mijn gezin, mijn vrienden en mijn kennissen is het weekend veel meer dan het zoveelste uitstapje naar de bioscoop. In het weekend zetten we immers onze deur wagenwijd open en bieden we onderdak aan. In het weekend staat mijn zoon zijn bed af en hebben mijn kinderen hun mama niet voor zich alleen. Voor ons is weekend immers een tijd van delen, helpen, nadenken, leren, ontdekken en aanmoedigen.

In het weekend weten mijn vrienden al dat ze bij ons aan tafel mensen — vaak kinderen — zullen aantreffen die misschien wat terughoudend of verlegen overkomen, of gewoon erg stil zijn omdat ze onze taal niet spreken. De meesten hebben echter al snel door dat je met een oprechte glimlach of een raadspelletje ook al ver komt. In het weekend krijg ik van mijn kennissen steevast een hele lading kleren, voedsel en bemoedigende woorden. Want in het weekend sta ik erop om mijn huis te openen en een warme thuis te bieden aan kinderen die alles hebben verloren en de verschrikkelijkste dingen hebben meegemaakt.

In het weekend doen we er alles aan om jullie even uit het heden te halen, zodat jullie zich niet hoeven te verstoppen of de nacht in het bos moeten doorbrengen. In het weekend kunnen jullie eindelijk jullie honger stillen en onder een warme douche staan.

Ik wil dat jullie, al was het maar voor een weekend, zichzelf kunnen terugvinden.

Good luck my friends x